HBO Premijera - otključavamo signal

Telemach će još jednom obradovati svoje korisnike i pružiti im priliku da premijerno gledaju HIT seriju iz originalne HBO produkcije – „Vinyl“

Serija će u Bosni i Hercegovini biti emitovana u isto vrijeme kada i u Americi. Pored ekskluzivne istovremene premijere u Bosni i Hercegovini i Americi, u ponedeljak, 15. februara, nova serije će istoga dana premijerno biti dostupna i na Telemach internet usluzi HBO GO i to u trajanju od 30 dana nakon otvaranja signala, od 14. februara do 14. marta.

U premijeri će moći da uživaju i Telemach korisnici koji u svojim paketima nemaju HBO kanale, jer će signal HBO (200), HBO +1 (202) i HBO HD (320) kanali biti otvoreni svima pola sata prije i pola sata nakon premijernog emitovanja serija, dakle 15.02., od 19.35 do 22.35h.

Od Oscarom i Emmyjem nagrađenog redatelja Martina Scorsese-a (“The Departed”, HBO serija “Carstvo poroka”), dobitnika Zlatnog globusa i za Emmy nominiranog Micka Jaggera (HBO dokumentarac “Mr. Dynamite: The Rise of James Brown”) i za Oscar nominiranog te Emmyjima nagrađenog Terencea Wintera („The Wolf of Wall Street“, kreatora kultnih serija HBO-ovih “Obitelj Soprano” i “Carstvo poroka”) - stiže nova dramska serija „Vinyl“.

Radnja priče smještena je u New York 1973. godine i prati život Richieja Finestre, predsjednika diskografske kuće koji voli kokain, u problematičnom je braku i na čelu je kompanije koja gubi sjaj.Supruga Richieja Finestre, Devon (Olivia Wilde), bivša je glumica i model koja je bila dijelom Factory scene Andyja Warhola u New Yorku šezdesetih, a danas je majka dvoje djece iz predgrađa. Richiejeva lična i profesionalna kriza stavlja dodatni teret na njihov odnos i nadahnjuje u njoj želju da se vrati svojim boemskim korijenima. U međuvremenu, voditelj promocija i partner u „American Centuryju“, Zack Yankovich (Ray Romano), zbog svog je iskustva u industriji i dobrog njuha za posao neprocjenjiv dio tvrtke, iako radi u Richiejevoj sjeni. Njihov profesionalni odnos napet je zbog neslaganja oko vođenja tvrtke.

Prvu od deset epizoda režirao je Martin Scorsese koji je zajedno s Richom Cohenom, Mickom Jaggerom i Terenceom Winterom ujedno razvio i priču.

Glavne uloge u „Vinyl-u“ tumače dvostruki dobitnik Emmyja Bobby Cannavale (kao Richie Finestra), Olivia Wilde (Richiejeva supruga Devon Finestra) i višestruki dobitnik nagrade Emmy Ray Romano (Zack Yankovich, voditelj promocija i partner u „American Centuryju“).  

Mick Jagger o Vinyl-u:

Za slavnog rockera Micka Jaggera najsjajnija zvijezda Vinyla upravo su njujorške ulice sedamdesetih. "Bilo je to jedno veoma opasno mjesto. I to mi se jako svidjelo.“ – priznao je frontmen Rolling Stonesa. „Imajući u vidu sve što se događalo tokom sedamdesetih, nije bilo lako sjetiti se svih pojedinosti. Mnogo vremena provedete istražujući, ali uvijek izroni neki novi detalj", objašnjava Jagger. A na pitanje da li je zaista vidio "ljude odjevene u plastične vreće kako upravljaju saobraćajem", kao što pjeva u pjesmi "Shattered", kroz smijeh kaže: "Pa, naravno!"

Priča: Rich Cohen, Mick Jagger, Martin Scorsese i Terence Winter; scenario: Terence Winter i George Mastras; režija: Martin Scorsese.

Zato, ne propustite! U ponedjeljak 15.februara, samo za Telemach-ove korisnike – u 20:05h premijera serije „Vinyl“ na HBO-u, i od 15.2.do 15.3. na HBO GO!

KONTAKTIRAJTE NAS

Tu smo za sva vaša pitanja i sugestije.

POZOVITE NAS

Pozovite naš korisnički centar na broj 1360

POSJETITE NAS

Dobro došli u naše poslovnice.

UKLJUČITE SE

Pratite nas na mrežama: Facebook, Twitter, YouTube i LinkedIn

PIŠITE NAM

Pošaljite nam mail na info@telemach.co.ba