U Domu mladih u Sarajevu, održana promocija projekta „ I djeca znaju pjevati“

Organizacioni odbor projekta "I djeca znaju pjevati", u Domu mladih u Sarajevu, predstavio javnosti imena 25 finalista koji su izabrani na audicijama održanim proteklih sedmica u osam gradova u BiH, Tuzli, Bihaću, Zenici, Mostaru, Bijeljini, Donjem Vakufu, Sarajevu i Banja Luci.

Na finalnoj večeri novogodišnjeg sarajevskog koncerta "I djeca znaju pjevati" koji će se desiti 18. decembra u Skenderiji za pobjedu i odlazak u "Disneyland"  borit će se Manuela Ševo, Elena Pavlović, Lejla Mlivo, Aida Bostan, Merjem Bašimanović, Amila Memić, Nejra Brka, Čejvan Kanita, Vedin Mustafić, Ibor Vantić Tanjić, Faris Parić, Medina mešić, Miloš Samardžić, Jana Mrdić, Katarina Jeftić, Hana Bužimukić, Sara Vojić, Jovana Šobot, Iman Midžić, Ema Oputar, Ajdin Vranešić, Nejra Hamzić, Ana Marija Vasiljević, Uma Šabanović i Adi Vatrić.

Uprkos lošem vremenu i prvom snjegu, promociji su prisustvovali svi finalisti iz 15 gradova naše zemlje.

- Odluka nije bila zaista laka, jer smo na audicijama u osam gradova, a održanim u poslovnim centrima "Robot"-a  imali mnogo djece koja su nas oduševila glasovnim mogućnostima, ali propozicije su takve da smo morali izabrati samo 25. Mališani koji su prošli u finale snimat će pjesme u profesionalnom studiju "Maximum Power" i za njih 25 tek sada slijede edukacije iz domena muzičkog usavršavanja kako bi na finalu zakazanom za 18. decembar pokazali svoj talenat -  kazao je Jasmin Mangafić, organizator projekta "I djeca znaju pjevati" i direktor muzičkog studija "Maximum Power".

Ispred kompanije Telemach, koja je partner projekta "I djeca znaju pjevati" obratila se prisutnima i Edina Kurić Zorlak, PR Telemach kompanije.

- Već pet godina, otkako je prisutan na tržištu u BiH, Telemach ulaže u razvoj lokalne zajednice, IT sektor i edukaciju. Projekat "I djeca znaju pjevati" je projekat putem kojeg Telemach ulaže u budućnost naše zemlje, u naše najmlađe. Pobjednika će birati  građani BiH putem televotinga kojeg će realizovati kompanija Telemach. Na svim dosadašnjim audicijama svakog učesnika Telemach je obradovao poklonom, a to ćemo učiniti i 18. decembra na finalnoj večeri.

Na promociji projekta, prisutne je svojim galsom oduševila i pjevačica i voditeljica  projekta Elma Seferović. Izdavačka kuća "Maximum Power" predstavila je album gitariste Dine Mangafića, inače  zaštitnog lica "Yamaha"najvećeg brenda za proizvodnju muzičkih instrumenata, a novitet "Maximum Power"je  i album perspektivnog gitariste Ajdina Džombe.

KONTAKTIRAJTE NAS

Tu smo za sva vaša pitanja i sugestije.

POZOVITE NAS

Pozovite naš korisnički centar na broj 1360

POSJETITE NAS

Dobro došli u naše poslovnice.

UKLJUČITE SE

Pratite nas na mrežama: Facebook, Twitter, YouTube i LinkedIn

PIŠITE NAM

Pošaljite nam mail na info@telemach.co.ba