Telemach i Grad Mostar finansirali izgradnju parka kod Lutkarskog pozorišta

Organizacijom besplatne predstave za mališane u Lutkarskom pozorištu, kao i uručenjem slatkih poklona za sve prisutne, Telemach je otvorio nedavno sagrađen i obnovljen dječiji park kod Lutkarskog pozorišta u Mostaru.

Izgradnju i postavljanje rekvizita za igranje finansirali su tokom proteklih mjeseci kompanija Telemach i grad Mostar.

„Park je poklon Telemacha Mostaru jer smo željeli vratiti najmlađima pravo na igru. Mogućnosti socijalizacije, upoznavanje drugih i oblikovanje karaktera i kroz igru su važne u odgoju djeteta. Djeci je potrebna igra, ali im je također potreban primjeren i siguran prostor u njihovoj okolini. Prepoznali smo značaj i vrijednost parka i zbog toga smo se uključili u projekt„ – kazao je Eugen Stipić, direktor poslovne jedinice Telemach Mostar.

Glavna savjetnica gradonačelnika grada Mostara Radmila Komadina o značenju ove investicije kaže.

„Grad Mostar je projekt izgradnje parka kod Lutkarskog kazališta Mostar započeo prije nekoliko godina, gdje je u  radove , uređenje, postavljanje LED rasvjete i sadnju zelenila utrošeno 80.000KM.Ujedno će ove godine projekt Dječiji osmjeh – projekt energijske efikasnosti, Grad Mostar sufinancirati  Lutkarsko kazalište sa 32.000 KM, čime će se postići znatno učinkovitiji i kvalitetniji rad uposlenika u termo izoliranim i opremljenim sustavom grijanje - hlađenje samog objekta.

„Grad Mostar danas zajedno sa firmom Telemach, kao društveno odgovornom firmom u našoj lokalnoj zajednici, je svojom donacijom u opremanju dječijeg igrališta zaista pokazao koliko misli na naše najmlađe, kako bi im njihovo bezbrižno djetinjstvo učinilo još ljepšim i još sadržajnijim. Zato u ime Grada Mostara i svoje osobno ime želim da zahvalim menadžmentu firme TELEMACH,  na donaciji, sa željom da i u budućnosti obraduju naše najmlađe ili učenike sa primjerenom donacijom koja  bi  obogatila životna saznanja naše djece“.

Ceremonija svečanog otvorenja parka kod Lutkarskog pozorišta pripala je i najmlađima, koji su nakon predstave prošetali.

KONTAKTIRAJTE NAS

Tu smo za sva vaša pitanja i sugestije.

POZOVITE NAS

Pozovite naš korisnički centar na broj 1360

POSJETITE NAS

Dobro došli u naše poslovnice.

UKLJUČITE SE

Pratite nas na mrežama: Facebook, Twitter, YouTube i LinkedIn

PIŠITE NAM

Pošaljite nam mail na info@telemach.co.ba