Serija „Novine“ od sada i na Pickboxu

Krimi serija „Novine“ redatelja Dalibora Matanića jedina je serija iz domaće radinosti koja niže uspjeh za uspjehom, o kojoj se priča u kafićima i čiji sam spomen izaziva interes u društvu, medijima, javnim raspravama. Nakon što je prošle godine prikazana u Dubrovniku na New Europe Marketu, prodana je na strano tržište izraelskoj producentskoj kući Keshet te postoji velika mogućnost da će doživjeti uspjeh drugih Keshetovih uspješnica (Terapija, Domovina).

Sada je Novine otkupila i domaća streaming videoteka Pickbox, što je za Novine još jedan uspjeh na putu prema osvajanju još većeg dijela publike. Pickboxje novom akvizicijom omogućio gledanjeserije svima na području bivše Jugoslavije, pa se tako Novine mogu gledati u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Makedonji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Ovu dinamičnu kriminalističku seriju neki filmski kritičari uspoređuju s američkom serijom Žica (The Wire), a u scenariju novina mnogi često vide presliku ne samo hrvatske, nego i balkanske zbilje.

Redatelj ove krimi drame jedan je od najuspješnijih hrvatskih redatelja i laureat Cannesa Dalibor Matanić. Scenarij za seriju je napisao književnik Ivica Đikić koji iza sebe ima višegodišnje redakcijsko iskustvo. Sama serija je mračan koktel političke korupcije i zločina, a dotiče se političkih centara moći, ali i novinarstva kao profesije koje je postalo instrument za postizanje drugih interesa.

Novine su dinamična kriminalistička serija od 12 epizoda u kojoj pratimo novinarsku redakciju riječkog dnevnog lista tokom promjene vlasništva i unutarnjih previranja izazvanih teškom saobraćajnom nesrećom. Priča se vrti oko Marija Karduma (Aleksandar Cvjetković), utjecajnog tajkuna konzervativnih stavova, koji kupi ljevičarske novine koje su zapale u tešku financijsku krizu ne bi li preko njih širio svoj utjecaj.

KONTAKTIRAJTE NAS

Tu smo za sva vaša pitanja i sugestije.

POZOVITE NAS

Pozovite naš korisnički centar na broj 1360

POSJETITE NAS

Dobro došli u naše poslovnice.

UKLJUČITE SE

Pratite nas na mrežama: Facebook, Twitter, YouTube i LinkedIn

PIŠITE NAM

Pošaljite nam mail na info@telemach.co.ba