• 00:10
    Dokumentarni program
  • 00:30
    Dnevnik FTV
  • 01:25
    Pregled programa
  • 06:45
    Ljubljana još bez džamije
  • 07:10
    Prirodna baština: Bijambare
  • 08:00
    Vijesti
  • 08:05
    Maša i medvjed
  • 08:15
    Barimba
  • 08:40
    Lutkokaz
  • 09:10
    Super krila
  • 09:30
    Winx
  • 09:55
    Angry Birds
  • 10:05
    Vijesti
  • 10:15
    Velikani sevdaha
  • 11:00
    1001 noć
  • 12:00
    Dnevnik FTV
  • 12:15
    Kud puklo da puklo
  • 13:00
    Kriza
  • 13:35
    Dokumentarni četvrtak
  • 14:00
    Sedmica
  • 14:55
    Dnevnik D
  • 15:15
    Vijesti
  • 15:25
    Dokumentarni program
  • 15:55
    Dobre duše
  • 16:05
    Za mog sina
  • 17:00
    Federacija danas
  • 17:25
    Kud puklo da puklo
  • 18:15
    1001 noć
  • 19:10
    Super krila
  • 19:30
    Dnevnik FTV
  • 20:10
    TV Bingo
  • 21:05
    Kriza
  • 21:45
    Velikani sevdaha
  • 22:25
    Dnevnik FTV
  • 23:25
    Pogrešno skretanje kod Tahoe
00:10

Dokumentarni program

Soba ili heljda uzgaja se u Japanu još od davnina, posebno u područjima gdje je tlo suviše siromašno da bi se mogla uzgajati riža. Isprva su rezance od heljde pripravljali budistički svećenici. Danas se heljda vraća na stolove svuda u svijetu. Dodaci skuhanim rezancima od heljde su različiti: povrće, meso, sojini sosovi. U svakom slučaju, heljdina supa jedno je od najjednostavnijih i najomiljenijih japanskih jela. Često se konzumira za vrijeme ručka na poslu, zbog toga što je jednostavno, zdravo i povoljno jelo.