HAJDI MOSTIĆ

HAJDI MOSTIĆ

CCO Telemach Bosna i Hercegovina

Hajdi Mostić je CCO u Telemachu od 2014 godine. Ima petnaest godina iskustva u private equity investmentu Istočne i Jugoistočne Europe. Prije pridruživanju Telemachu, radila je kao savjetnica za Mergers & Acquisitions, dva investiciona fonda: 7LC Partners i Mid Europa Partners (MEP), angažman koji je rezultirao u trinaest uspješnih akvizicija u sektoru kablovske televizije i interneta, koje danas konsolidirano čine Telemach na tržistu BiHa. U periodu 2002. do 2008. bila je generalna direktorica Copernicus Partners u Srbiji, privatnog investicionog fonda sa sjedištem u Velikoj Britaniji. U ovom periodu vodila je nekoliko uspješnih investicija na tom tržištu, te bila članica upravnog odbora tih firmi.

Od 2000 godine radila je kao financijska direktorica grupe Winslow Partners, američkog investicionog fonda u Českoj Republici. Za četiri kompanije u vlašnistvu Winslow Partners, obezbjedila je dodatno financiranje za širenje poslovanja i povećanje izvoza firmi. Prije odlaska na magisterij MBA u Americi pod okriljem Ron Brown Fellowship stipendije Američke vlade, Mostić je stekla bankarsko iskustvo kao tim lider u okviru USAID Business Finance/Consulting financijskog projekta u Sarajevu od 1996 do 1998. Trenutno je predsjednica US Alumni Asocijacije u BiH.

Završila je MBA, na A. B. Freeman School of Business na Tulane Universitetu u New Orleansu u Americi. Dobila je nagradu za izvrsnost, Annual Tulane Business Alumni Award. Studirala je vanjsku trgovinu pod stipendijom Soros fondacije u Dubrovnik i bila na listi najboljih studenata svoje klase. U slobodno vrijeme bavi se fotografijom i volontira u radu sa djecom sa posebnim potrebama. Uživa u putovanjima, filmu, jazz i rock muzici i baletu.